Nieuwe UNIQUE-serie van Widex

Widex legt met de nieuwe UNIQUE-serie de lat weer hoger!

“Live life Large” is de slogan van deze nieuwe serie. Een treffende omschrijving van de mogelijkheden die de verschillende nieuwe en vernieuwde features bieden. Features die bijdragen aan een nog betere spraakverstaanbaarheid en ook features die zijn ontwikkeld voor gebruik van hoortoestellen door mensen met een actieve leefstijl. UNIQUE biedt een totale luisterbeleving in allerlei situaties, van doorsnee tot extreem.

A/D-converter

Widex was de eerste in de hoortoestelbranche die het belang van een groot ingangsbereik van de A/D-converter (ADC) niet alleen onderkende, maar er ook iets aan deed. Met de DREAM werd de ADC zo aangepast dat geluiden van 17 tot 113 dB SPL werden omgezet, om vervolgens te worden geanalyseerd en bewerkt. Een dergelijk hoog plafond is belangrijk in rumoerige situaties, niet om die heel luide geluiden ook zo luid weer te geven, maar om zo goed mogelijk te kunnen filteren; als het hoortoestel niet weet dat die geluiden er zijn, dan kan het er ook geen rekening mee houden. Met UNIQUE is het bereik nog verder uitgebreid. Het aantal Bits waarmee de ADC werkt is verhoogd van 16 naar 18, zodat nu geluiden van 5 tot 113 dB SPL worden omgezet. Daarmee zijn nu ook heel zachte geluiden, die een belangrijke bijdrage leveren aan de luisterbeleving, binnen het bereik gebracht. Heel belangrijk is te vermelden dat het dynamisch ingangsbereik van Widex als enige volledig lineair is, zodat de geluiden geheel vervormingsvrij het hoortoestel binnenkomen.

Lees het Persbericht hier verder in PDF

Comments are closed