Veelbelovende operatie
ziekte van Ménière
Een nieuwe operatietechniek lijkt zeer veelbelovend voor patiënten met de ziekte van Ménière. KNO-arts Adriaan Holm van het WZA is een van de drie Nederlandse specialisten die de methode toepast. Eind juni voerde hij de operatie voor het eerst uit in het WZA, zo meldt het Dagblad van het Noorden op 12 juli 2016.
KNO-arts Adriaan Holm KNO-arts Adriaan Holm
De ziekte van Ménière is een aandoening aan het evenwichtsorgaan waarbij patiënten aanvalsgewijze draaiduizeligheid hebben samen met gehoorvermindering, oorsuizen en druk op de oren. “Een klein deel van de patiënten heeft geen baat bij behandeling met medicijnen. Het zou geweldig zijn als zij met de nieuwe operatiemethode van hun klachten af kunnen komen. Het gaat om patiënten die bijna dagelijks ernstige duizelingsaanvallen hebben”, aldus dr. Holm van het WZA.

Hoop
Met de nieuwe operatietechniek, die door een Canadese chirurg bij toeval is ontdekt, is er nu weer hoop voor deze groep. Om vast te stellen of de techniek werkt, moeten in Nederland in totaal 76 patiënten worden geopereerd. Ze worden tot zeker drie jaar na de operatie gevolgd om te kijken of het ook op langere termijn effect heeft. Naast het WZA werken ziekenhuizen in Den Haag, Delft en Maastricht mee aan de studie. Holm: “De eerste resultaten zijn erg goed. Maar we beloven geen gouden bergen voordat het onderzoek is afgerond.”
Lees het gehele artikel ‘Veelbelovende operatie ziekte van Ménière’ uit het Dagblad van het Noorden van 12 juli 2016.
Jerre betekent horen!
Jerre betekent horen!